Mir nije odsustvo konflikta, već sposobnost da upravljamo konfliktom.

                                                           Dorothy Thomas, američka ekonomistica i sociologinja

Svakodnevne poslovne situacije kreiraju nemirno okruženje koje često dovodi do stvaranja konflikta. Do konflikta može doći na osobnoj i poslovnoj razini, u odjelu među kolegama i između različitih razina odgovornosti.

Konflikt je sveprisutan dio organizacijskog života, a upravo je način upravljanja konfliktima izravno povezan s uspješnošću organizacije. Uspješno upravljani konflikti zapravo su neslaganja, a različita mišljenja i stavovi mogu pomoći organizaciji da bude kreativnija, inovativnija, da donosi bolje odluke, bolje upravlja s postojećim resursima ili pronalazi nove resurse. Optimalna razina konflikta dovodi do visoke učinkovitosti.

Kroz trening Upravljanje konfliktima naši će vam treneri pomoći osvijestiti uzroke i posljedice konflikta, upoznat ćete različite stilove za rješavanje konflikta, osvijestiti svoj dominantni stil te ćete usvojiti i naučiti primjenjivati učinkovite tehnike za uspješno rješavanje konflikta. Ova će vam vještina pomoći da se odmaknete od vlastitih emocija i načina razmišljanja i da budete objektivniji pri donošenju odluka, sigurniji što napraviti i kako komunicirati u pojedinim situacijama te ćete povećati razinu osobnog zadovoljstva i međusobnog razumijevanja u svom radnom okruženju.

 Sadržaj treninga:

  • Što je konflikt i vrste konflikta
  • Uzroci i posljedice konflikta
  • Važnost vještine upravljanja konfliktima
  • Komunikacijski preduvjeti za uspješno rješavanje konflikta
  • Thomas-Kilmannov model za upravljanje konfliktima
  • Tehnike za uspješno rješavanje konflikta

Kome je trening namijenjen?

Direktorima, menadžerima, voditeljima projekata, voditeljima timova i odjela, zaposlenicima malih, srednjih i velikih poduzeća i svima onima koji žele uspješnije rješavati konfliktne situacije na poslu i u privatnom životu.

RECENZIJE

Predstavljanje novih smjernica za poznatu problematiku.

Otvoreni pristup temama i debate na iste.

povezani sadržaj