Priča o HalPetu započinje još davne 1997. godine kada su dvije sestre, Melita i Petra, odlučile osnovati centar za poslovnu edukaciju.

 

Svoj snažan poduzetnički elan otkrile su još u vrijeme studiranja, a na odluku o ulasku u edukacijsku djelatnost utjecala je i činjenica da su obje profesorskog smjera.

 

U HalPetu smo započeli s održavanjem tečajeva poslovnih stranih jezika, a ubrzo nakon toga, osluškujući potrebe tržišta, obogatili smo svoju ponudu i edukacijama iz područja poslovnih vještina. Vrlo brzo, klijenti su nam postali mnoge kompanije s kojima surađujemo još i danas. Ponosimo se činjenicom da smo ostvarili suradnju s više od 400 klijenata-kompanija, a njih 150 su naši višegodišnji partneri.

 

Svjesni činjenice koliko je važno pružati jedinstvenu uslugu te da je za uspjeh u edukacijskoj djelatnosti presudna kvaliteta, naši su stručnjaci od samog početka njegovali te vrijednosti koje su danas prepoznate u svakom programu ili usluzi koju nudimo. Osim pružanja maksimalne vrijednosti za svakog klijenta i polaznika, svakodnevno osluškujemo tržište, pratimo i razvijamo trendove u prenošenju znanja te se uspješno prilagođavamo suvremenim izazovima i napretku tehnologije.

 

Našem uspjehu uvelike pridonosi i činjenica da se u prijenosu znanja koristimo vlastitom LPC® metodom za ubrzano učenje i konceptima Teaching Intelligence“ (TQ®) i Managerial Intelligence“ (MQ®). Takav kreativan, dinamičan, visokoprofesionalan i metodički usavršen pristup omogućava prilagođavanje sadržaja i načina izvedbe specifičnim potrebama klijenata i postizanje izvrsnih rezultata.

 

Razvoj HalPeta kroz 20 godina: 

 

2017. Dvadesetu obljetnicu HalPeta obilježavamo velikim novitetima: lansiramo LPC online, drugu generaciju našeg e-learning rješenja, a ujedno i prvi hrvatski webshop e-learning sadržaja namijenjen tržištima B2B i B2C te novu web stranicu. Uz to, uvodimo u svoju ponudu novu radionicu LEGO® SERIOUS PLAY® kojom postajemo prvi certificirani centar za izvođenje tog programa u Hrvatskoj.

 

2016. U sklopu projekta “Schengenski instrument” u suradnji s MUP -om realizirali smo projekt TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE GRANIČNE POLICIJE MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE u kojem smo održali višemjesečne tečajeve na osam lokacija diljem Hrvatske.

 

2013. Lansiramo vlastiti eLPC Business, naš prvi sustav za e-learning, prvenstveno namijenjen B2B tržištu. Ujedno uvodimo i novi način izvođenja nastave, blended learning koji predstavlja kombinaciju klasičnog učenja u učionici i učenja online. Uz to, pokrenut je novi modularni program MQ® Manager koji je usmjeren na razvoj poslovnih vještina ključnih za uspješno vodstvo i menadžment u 21. stoljeću.

 

2011. i 2012. Kao partner, sudjelovali smo u realizaciji EU projekta NEW BUSINESS SKILLS TODAY FOR A JOB TOMORROW, čiji je nositelj bio Centar mladih Ribnjak.

 

2010. Naša je ponuda obogaćena visokospecijaliziranom uslugom Executive Business Coachinga.

 

2009. Kreirali smo priručnike za učenje poslovnog engleskog jezika English at Work 1 i 2.

 

2008. Započinjemo uspješnu suradnju s Liderom koja traje još i danas, kreirajući lekcije koje se tjedno objavljuju u rubrici „Mala škola engleskog jezika“.

 

2007. Uveli smo program za kontrolu kvalitete edukacijskog procesa – QualPet, u kojem su objedinjena iskustva najboljih svjetskih praksi u tom području kao i autorski kreativni dio HalPetovih stručnjaka.

 

2005. Osmišljeni su i provedeni specijalizirani programi za hotelijerstvo.

 

2004. Uvedena je NLP metoda u izradu sadržaja.

 

2003. Razvijena je LPC® metodaLearn, Practice, Communicate.

 

2002. Pokrenut je prvi online test za provjeru engleskog, njemačkog i talijanskog jezika.

 

1997. Sestre Melita i Petra pokrenule su tvrtku za poslovnu edukaciju HalPet, prvi centar u Hrvatskoj koji je objedinio ponudu stranih jezika i poslovnih vještina.

 

Način rada u HalPetu karakterizira individualan pristup prema klijentima-kompanijama koji se očituje u kreiranju edukacijskih sadržaja i usluga prema njihovim potrebama. Temeljne vrijednosti po kojima smo prepoznati u području poslovne edukacije su inovativnost, postojanost i kvaliteta.

 

Vlasnice HalPeta i nakon 20 godina poslovanja posjeduju snažan poduzetnički elan i viziju kako pružati inovativnu uslugu. Iza HalPeta stoji dokazano bogato iskustvo i znanje koje je potrebno da inovacije zažive i postanu prepoznate na edukacijskom tržištu. HalPetov tim danas čine stručnjaci iz raznih područja, među kojima su: konzultanti, facilitatori, treneri, stručnjaci za marketing i izradu sadržaja za LMS-ove, te 40 profesora stranih jezika. 

 

Planovi za budućnost su veliki, a HalPetova je misao vodilja biti i ostati najbolja

 

„Lokacija za vašu edukaciju!“