“Najveća stvar koju možete učiniti za članove svog tima nije samo podijeliti svoje znanje i iskustvo, nego njima otkriti njihovo.”

                                                                      Benjamin Disraelli, Britanski političar i pisac

Svaki menadžer koji razvija svoje ljude i sebe, bit će u tome uspješniji ako to čini više u ulozi coacha nego menadžera.

Coaching ubrzava unapređenje znanja i vještina članova tima i na taj način direktno povećava produktivnost i učinkovitost. Fokus na coaching pomaže zaposlenicima spremnije prihvaćati izazove i promjene. Osim toga, potiče ih na preuzimanje odgovornosti i korištenje vlastitih resursa na najbolji mogući način.

Želite li članovima svoga tima osigurati sigurno i poticajno okruženje za učenje, ubrzati njihov osobni i profesionalni razvoj, maksimalno iskoristiti njihov potencijal i zajedno postizati bolje poslovne rezultate, pravi je trenutak da unaprijedite svoje znanje i vještine iz područja coachinga.

Provjerena LPC metoda i dugogodišnje iskustvo naših trenera pomoći će vam unaprijediti ovu važnu menadžersku ulogu kroz trening Menadžer kao coach i na taj vam način omogućiti da još uspješnije vodite vaš tim.

Sadržaj treninga:

  • Važnost i uloga coachinga danas
    – Što je coaching
    – Coaching kao uloga i odgovornost menadžer
    – Preduvjeti za uspješan coaching
    – Osnovni koraci u procesu coaching
  • Primjena coaching modela

Kome je trening namijenjen?

Direktorima, menadžerima, voditeljima projekata, voditeljima timova i odjela i svima onima koji upravljaju timovima i ljudima i žele ubrzati svoj osobni razvoj i razvoj članova svog tima.

 

povezani sadržaj