“Napisana riječ ne može se vratiti.”

                                               Horacije

 Kao i usmena, pisana je komunikacija izuzetno važna. Svaki je dopis, poruka elektroničke pošte ili neko drugo sredstvo pisane komunikacije naša je posjetnica. Kroz našu pisanu komunikaciju vanjski i interni korisnici stječu dojam o nama i našoj kompaniji. Poslovno dopisivanje traži visoku razinu elokventnosti, konciznosti i jasnog izražavanja jer je često puno zahtjevnije, nego kod usmene komunikacije, objasniti pojedine stavke bez pomoći neverbalne komunikacije. Osim toga, važno je imati na umu da gramatička i pravopisna točnost ovdje dolazi do puno većeg izražaja nego kod usmenog izražavanja.

Cilj treninga Poslovno dopisivanje je približiti polazniku važnost i ulogu pisane komunikacije danas, ukazati na najčešće pogreške te obvezu poznavanja relevantnih pravopisnih i gramatičkih pravila. Naši treneri prezentirat će vam primjere dobre i loše prakse kako biste bili što spremniji za dinamičan svijet poslovnog dopisivanja. Nakon što svladate ovu vještinu, izražavanje pisanim putem otvorit će vam nove mogućnosti.

Kratki sadržaj:

  • Važnost i uloga poslovnog dopisivanja danas
  • Relevantna pravopisna pravila
  • Struktura i oblikovanje poslovnog dopisa
  • Najčešće pogreške u poslovnom dopisivanju
  • Struktura i stil pisanja poruka elektroničke pošte
  • Primjeri dobre i loše prakse

Kome je trening namijenjen?

Svima koji žele unaprijediti svoju pisanu komunikaciju u poslovnom okruženju i čiji posao zahtjeva komunikaciju elektroničkom poštom i putem dopisa; voditelji timova, voditelji projekata, zaposlenici odjela prodaje, marketinga, HR odjela, i ostalih odjela malih, velikih i srednjih poduzeća, nezaposleni, studenti.

Nemate dovoljno vremena za odlazak na trening? Nema problema, program Poslovno dopisivanje na hrvatskom dostupan je i online!

Recite nam što Vas zanima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj